Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Ερχεται πολικό ψύχος - Αναλυτική πρόβλεψη


Τις επόμενες ώρες θα ξεκινήσει η επέλαση του χιονιά με μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια να κάνουν την εμφάνισή τους σε μεγάλο μέρος της χώρας ξεκινώντας από τα βόρεια και τα δυτικά.
Η επέλαση του χιόνια θα επεκταθεί και στην κεντρική Ελλάδα ενώ από τη Δευτέρα τα καιρικά φαινόμενα θα ενισχυθούν με έντονη παρουσία και στην Αττική. 
Ιδιαίτερα τη νύχτα της Τρίτης και της Τετάρτης θα σημειωθεί μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας.
Ενδεικτικά τη νύχτα της Τρίτης η θερμοκρασία στη Θράκη θα πέσει κάτω από τους -10 βαθμούς, στη Μακεδονία κάτω από τους -10 με -15 βαθμούς, στην Ήπειρο κάτω από τους -10 βαθμούς, στη Θεσσαλία κάτω από τους -5 βαθμούς, στη Στερεά Ελλάδα κάτω από τους -7 με -9 βαθμούς και στη Πελοπόννησο κάτω από τους -5 με -6 βαθμούς.
Ωστόσο τη νύχτα της Τετάρτης η θερμοκρασία θα πέσει περισσότερο. Στη Θράκη ο υδράργυρος θα πέσει κάτω από τους -15 βαθμούς, στη Μακεδονία κάτω από τους -10 με -20 βαθμούς και σε ορεινά τμήματα κάτω και από τους -30 βαθμούς, στην Ήπειρο κάτω από τους -10 με -15 ίσως και -20 βαθμούς, στη Θεσσαλία κάτω από τους -5 με -10 βαθμούς, στη Στερεά Ελλάδα κάτω από τους -5 με -20 βαθμούς ιδιαίτερα στα ορεινά τμήματα και στη Πελοπόννησο κάτω από τους -5 με -10 βαθμούς και -15 στα ορεινά τμήματα.

http://www.thetoc.gr/koinwnia/article/erxetai-poliko-psuxos-me-epelasi-tou-xionia---pou-tha-xtupisei-i-kakokairia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου